top of page

Voor de dichtstbijzijnste apotheek van wacht tot 22u: www.apotheek.be

of op de wachtfiche bij uw vertrouwde apotheek 

Om de apotheek met nachtwacht te kennen: bel naar 0903/99.000 (verplicht tussen 22u-9u ; 1,5euro per minuut)

De apothekers van wacht zijn bereid om in elke dringende medicatiebehoefte te voorzien, ook ’s nachts, maar hun apotheek is zeker niet open voor om het even wat.

 

Wie wachtdienst zegt, zegt wachthonorarium

 

Net als andere zorgverstrekkers mag de apotheker een wachthonorarium aanrekenen voor elke prestatie buiten de normale openingsuren, alsook op zon- en feestdagen.

Welke zijn de regels?

  • Haalt u buiten de normale openingsuren (vanaf 19 uur ’s avonds tot 8 uur ’s morgens) of op zon- en feestdagen een terugbetaald geneesmiddel dat door een arts voorgeschreven is en door hemzelf of door de apotheker als ‘dringend’ bestempeld wordt, dan bedraagt het wachthonorarium 5,11 euro. U hoeft echter geen bijkomend bedrag te betalen, omdat dit honorarium volledig gedekt wordt door de ziekteverzekering.

  • In alle andere gevallen (niet-dringend voorschrift, geneesmiddelen die niet terugbetaald of op voorschrift zijn, andere producten, ...) is het wachthonorarium voor uw rekening en staat het de apotheker vrij om zelf de hoogte van het bedrag te bepalen, op voorwaarde dat het ‘redelijk’ is en dat het goed zichtbaar is aangeduid.

bottom of page